مقالات جدید

لباس اتاق عمل رابشناسید

لباس اتاق عمل رابشناسید
در دهه ۱۹۴۰ میلادی در نتیجه ی پیشرفت علم جراحی و کشف عفونتهای مربوط به زخم روپوش های تخصصی جراحی جای خود را باز کرد. در ابتدا اتاق عمل و امکانات آن برای تاکید بر تمیزی همه به رنگ سفید بودند؛ غافل از اینکه یک محیط کاملا روشن و سفید بدون هیچ تضاد رنگ منجر به خستگی و ضعف چشم میشود. در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ مسئولین اقدام به ایجاد تضاد رنگ در محیط اتاق کرده و رنگ سبز را که تضاد مناسبی با سفید دارد وارد محیط کردند. تضاد سبز و سفید مانع از خستگی چشم شده و جلوه رنگ قرمز روشن خون را کمتر میکند.

 

برای مشاوره و خرید محصولات پزشکی کلیک نمایید

دهه ۱۹۷۰شروع تحول در نوع روپوش جراحی بود؛ یک پیراهن آستین کوتاه، یقه هفت همراه با شلوار کمر کش یا یک لباس آستین کوتاه با بلندی تا ساق پا از جنس پنبه یا ترکیب پنبه و پلی استر. علاوه بر لباس جراحی کاربرد کلاه دور کشی یا بند دار نیز مرسوم شد؛ ماسک، دستکش لاتکس، گان و کفش مخصوص نیز در دستورالعمل نوع پوشش جراحان قرار گرفت. روپوش جراحی به دلیل رنگش در ابتدا به ست سبز جراحی معروف بود اما سپس به دلیل اینکه در محیطی کاملا ضدعفونی پوشیده و استفاده میشود به اسکراب نیز معرف شد.

بیشتر بخوانید : گوشی پزشکی و تاریخچه آن 

اسکراب یکنواخت بیمارستان  در مدل های مختلف نسبت به سلیقه های مختلف و رنگ های متنوع جهت تمایز کارکنان اتاق عمل موجود میباشد.لباس اتاق عمل به رنگ های سبز،آبی کمرنگ و یا خاکستری کمرنگ است.این رنگ‌ها چشم را کمتر خسته میکنند.. معمولاً لباس‌ها و پوشش‌های بیمارستانی به رنگ سبز یا آبی بوده و عمدتاً جنس آن از   پنبه می‌باشند. پنبه باعث میشود عبور هوا ای آن می شود که این اتفاق از عرق کردن جراح نیز جلوگیری میکند و باعث آرامش پزشک در زمان عمل میشود .

 

روش پوشیدن گان در اتاق عمل

1- گان بالا گرفته شده و از ناحیه گردنی نگه داشته شود.

2- گان با وارد کردن دست‌ها به درون آستین‌ها پوشیده شود.

3- از حرکات زیاد یا تکان دادن گان، جلوگیری شود. ( به دلیل عدم نفوذ میکروارگانیسم‌های احتمالی در محیط )

4- پس از آن که سیرکولر (Circular) (فرد سیار در اتاق عمل) گان را از پشت به آرامی کشید، دست‌های جراح و کمک آن، از آستین بیرون آورده نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *