مقالات جدید

نحوه کار با گوشی پزشکی

نحوه کار با گوشی پزشکی

گوشی پزشکی یکی از ابزارهای پزشکی جهت شنیدن صداهای قلب،ریه و شکم می باشند .استفاده از گوشی پزشکی برای شنیدن صداهای فوق، آسکولیشن نامیده می شود. پزشکان برای استفاده از گوشی پزشکی آموزش دیده اند، اما شما هم می توانید نحوه استفاده از آنرا یاد بگیرید.

۱. یک گوشی پزشکی باکیفیت انتخاب کنید.  بالا بودن کیفیت گوشی پزشکی بسیار مهم است. هرچه کیفیت گوشی شما بالاتر باشد، شما صدای بیمار خود را بهتر می شنوید. گوشی های پزشکی تک لوله نسبت به دو لوله بهترند. لوله های دوتایی با هم اصطکاک ایجاد می کنند و این سروصداها مانع از شنیدن صدای قلب می شود. لوله های ضخیم، کوتاه و نسبتا سفت بهترین گزینه هستند، مگر شما قصد داشته باشد استتوسکوپ را دور گردن خود بیندازید که لوله های بلندتر، انتخاب بهتری هستند. 

با ضربه زدن به دیافراگم ( قسمت تخت گوشی پزشکی) مطمئن شوید که لوله ها نشتی نداشته باشد. هنگام ضربه زدن، با گوشی به صداها گوش کنید و اگر صدایی نشنیدید، ممکن است لوله ها دارای نشتی باشد.

۲ . قسمت های گوشی پزشکی خود را تنظیم کنید. مهم است که اطمینان حاصل کنید گوشی های شما مقابل صورتتان و به درستی قرارگرفته اند. در غیر این صورت شما ممکن است قادر به شنیدن چیزی با گوشی خود نباشید. اطمینان حاصل کنید که گوشی ها رو به جلو است اگر رو به عقب باشند شما نمی توانید صدایی بشنوید. 

از طرز قرار گرفتن گوشواره ها و متناسب بودن آنها با گوش خود، برای جلوگیری از ورود سر و صداهای اضافی محیط، اطمینان حاصل کنید. اغلب گوشی های پزشکی دارای قطعات گوشی قابل تعویض هستند که در صورت متناسب نبودن آنها می توان با مراجعه به فروشگاه تجهیزات پزشکی آنها را عوض کرد.برخی گوشی های پزشکی دارای گوشی های قابل تنظیم هستند که سبب متناسب شدن بهتر گوشی با گوش شما می شود.

نحوه کار با گوشی پزشکی

۳. میزان سفتی گوشی های دستگاه خود را بررسی کنید. به عبارت دیگر اطمینان حاصل کنید گوشی شما به اندازه کافی به سر شما نزدیک باشد. اگر گوشی شما بیش از حد سفت و یا خیلی شل باشد، آنها را تنظیم کنید.
اگر گوشی شما خیلی شل باشند شما صدایی نمیشنوید به همین دلیل برای سفت کردن آنها گوشی را به گوش خود فشار دهید.

اگر گوشی شما بیش از حد تنگ باشد ممکن است به گوش شما آسیب برساند و استفاده از استتوسکوپ برای شما سخت باشد. برای کم کردن سفتی، آن را به آرامی بیرون بکشید. 

۴.  یک قطعه مناسب برای بخش قفسه سینه گوشی پزشکی خود پیدا کنید. انواع مختلفی از این قطعات برای گوشی های پزشکی وجود دارد. شما با توجه به نیازتان مورد مناسب را انتخاب کنید. بخش های سینه ای با توجه به رنج سنی ( بزرگسالان و کودکان) اندازه‌های مختلفی دارند. 

نحوه کار با گوشی پزشکی

۱. یک مکان آرام و ساکت برای استفاده از گوشی پزشکی خود انتخاب کنید. منطقه ای آرام پیدا کنید تا مطمئن شوید که صداهای بدن فردی که شما میخواهید بشنوید به صداهای پیرامونی غلبه کند. 

۲. بیمار خود را در وضعیت معاینه قرار دهید. برای شنیدن صدای قلب و شکم شما باید بیمار خود را به پشت بخوابانید. برای شنیدن صدای ریه ها، از بیمارتان بخواهید که بنشیند. به عبارت دیگر، از بیمارتان بخواهید تا بنشیند. صداهای قلب، ریه و شکم بیمار بسته به وضعیت قرارگیری آن ممکن است متفاوت باشد: بعنوان مثال نشستن، ایستادن، دراز کشیدن و….

۳. تصمیم بگیرید که از بخش سینه ای صاف یا زنگوله ای شکل استفاده کنید. بخش دیافراگم یا تخت درام برای شنیدن صداهای متوسط یا بلند مناسب است. قسمت زنگولهای یا گرد درام هم برای شنیدن ضعیف تر مناسب است.

اگر شما گوشی پزشکی با کیفیت صدای بالایی بخواهید، بهتر است از انواع الکتریکی آن استفاده کنید. یک گوشی پزشکی الکتریکی، صداها را تقویت می کند تا صداهای قلب و ریه راحتتر شنیده شوند. با استفاده از گوشی پزشکی الکتریکی ممکن است شنیدن صداهای قلب و ریه بیماران شما راحتتر شود اما باید به قیمت بالای آنها هم توجه کنید. 

۴. روپوش مخصوص بیمارستان (گان) به تن بیمار خود کنید یا لباس او را بالا ببرید تا به پوستش برسید. با استفاده از گوشی پزشکی روی پوست برهنه از خش خش اضافه توسط لباس جلوگیری کنید.

در پایان:

فروشگاه سینوهه با سابقه طولانی و درخشان در زمینه ارائه انواع گوشی پزشکی لیتمن آماده ارائه خدمات و مشاوره به شما عزیزان میباشد . برای مشاهده و خرید بر روی کلمه گوشی پزشکی کلیک نمایید 


نحوه کار با گوشی پزشکی

کار با گوشی پزشکی

گوشی پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *