مقالات جدید

تجهیزات پزشکی اورژانس

Emergency medical equipment تجهیزات پزشکی اورژانس

تجهیزات پزشکی اورژانس به انواع مختلفی از کالاهای پزشکی که در ارتباط با خدمات اورژانس بیمارستان ها بوده و شامل مهم ترین تجهیزات برای رسیدگی فوری به بیمار قبل از انتقال به بیمارستان ها و مراکز درمانی می باشد گفته میشود و می تواند هریک از تجهیزات زیر را شامل شود:
تخته بیمار، برانکارد، انواع دستگاه ساکشن،  کپسول اکسیژن ، دو عدد کابل و پریز متصل٬ پایه سرم٬ لیست تمام داروها و ملزومات موجود٬ سرنگ٬ لوله آزمایش٬ پنبه آغشته به مواد ضد عفونی٬ باند٬ گاز٬ دستکش معاینه٬   آنژیوکت٬ اسکالپ وین٬ چسب معمولی و ضد حساسیت٬ ست سرم٬ سرم نمکی٬ لارنگوسکوپ٬ لوله تراشه٬ آمبوبگ٬ پنس٬ سوند٬ بگ پانسمان٬ محلول بتادین٬ قیچی٬ چراغ قوه٬ گوشی پزشکی و فشار سنج
انواع تجهیزات پزشکی اورژانس
برخی از مهم ترین تجهیزات پزشکی اورژانس ، شامل موارد زیر می باشند:
آتل سر و گردن
یکی از مهم ترین تجهیزات اورژانس، که در اغلب حوادث و تصادفات بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، آتل سر و گردن می باشد. این وسیله، ابزاری جهت ثابت نگه داشتن مهره های گردن به کار برده می شود و اندازه آن به صورتی است که در شانزده سایز مختلف قابل تنظیم است. از این وسیله برای جایگذاری ثابت و محکم چانه نیز استفاده می شود که مانع از خمیدگی و جا به جایی آن در هنگام حرکت خواهد شد. در دو سمت این آتل دو دکمه به عنوان نگهدارنده وجود دارد که باعث می شود آتل در جای خود ثابت قرار گرفته و مانع از حرکت گردن شود. نوع طراحی این آتل به گونه ای است که در صورتی که بیمار دچار استفراغ شود، امدادگر به راحتی می تواند بیمار را در این وضعیت یاری نماید.
ساکشن برقی
یکی از دستگاه های ضروری برای انجام عملیات های امداد و اورژانس، دستگاه ساکشن است. وظیفه اصلی این دستگاه این است که با استفاده از پمپ مکش، مایعات را به داخل دستگاه جذب کند. از این دستگاه علاوه بر استفاده در اتاق عمل و به منظور جمع ‌آوری خون آبه‌ها در ناحیه جراحی برای دید بهتر، به عنوان یک ابزار ضروری در اقدامات اورژانسی و برای خارج کردن خون و مایعات ترشح شده از بدن، شکاف و زخم ناشی از برخی حوادث کاربرد دارد. نحوه انجام ساکشن به این صورت است که یک شیلنگ آنتی باکتریال را به سمت مایعات هدایت کرده و سپس دستگاه شروع به مکیدن و جمع آوری این مایعات می کند.

بیشتر بخوانید :

کاربرد گوشی پزشکی 

بهترین مارک های فشار سنج دیجیتالی 

کپسول اکسیژن
از کپسول اکسیژن برای بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی بوده و یا کارکرد ریه‌ آنها از دست رفته است برای ادامه‌ حیات به کپسول اکسیژن نیاز دارند. برخی از افراد به دلیل ناراحتی های قلبی، ریوی، مسمومیت با گاز و یا مصدومیت، دچار مشکلات تنفسی می شوند و لازم است که در اسرغ وقت اقدامات درمانی و اکسیژن رسانی در این افراد صورت بگیرد. استفاده از کپسول اکسیژن در بسیاری از مواقع موجب می شود که این افراد بتوانند تا زمان انتقال به بیمارستان، زنده بمانند.
برانکارد تاشو
یکی از مهم ترین تجهیزات پزشکی و اورژانسی، برانکار یا برانکارد می باشد که از آن برای حمل بیماری که نیاز به مراقبت پزشکی دارد به صورت کوتاه مدت، مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا این وسیله برای وضعیت های بحرانی و خاص و در شرایط امداد و اورژانس که در بیرون از محوطه بیمارستان رخ می دهند کاربرد دارد. این نوع برانکارد دارای قابلیت تاشو است و دارای وزنی بسیار سبک تر از سایر برانکاردهای مورد استفاده در بیمارستان می باشند. همچنین استفاده از این نوع برانکارد موجب می شود که بتوان در فضاهای تنگ و راه پله ها راحت تر بیمار را حمل کرد.
ست احیاء
ست احیا به کیفی گفته می شود که شامل انواع دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بر بالین بیمار می باشد. از این مجموعه لوازم پزشکی به منظور امداد رسانی های اورژانسی و برای انجام کمک های اولیه و احیاء مورد استفاده قرار می گیرد. این کیف دارای وزنی حدود 10 کیلو است و حمل و جا به جایی آن بسیار راحت می باشد. نوع طراحی این نوع کیف پزشکی به گونه ای است که کلیه وسایل و داروها به سادگی قابل مشاهده می باشند. لازمه ست های احیا، داشتن وزنی سبک و کیفی نشکن  و قابل شستشو است. محتویات مورد استفاده در هنگام خدمات امدادی و کمک رسانی می تواند شامل موارد زیر باشند:
کپسول اکسیژن، ماسک، ساکشن دستی، ابزار جراحی اولیه مانند بخیه و پانسمان، گوشی پزشکی ، رگلاتور و مانومتر، تیوب، فشارسنج ، ست لوله گذاری و لارنگوسکوپ، چراغ قوه، دستکش ، قیجی، باند، گاز، لوله تراشه، سرنگ، آمبوبگ و تیپ آنژیوکت، تیغ بیستوری
ترالی مخصوص حمل کپسول اکسیژن
ترالی مخصوص حمل کپسول اکسیژن ، وسیله ای است که دارای وزنی بسیار سبک بوده و برای حمل و نگهداری از کپسول اکسیژن بسیار کاربردی و راحت می باشد. این وسیله دارای یک بست کمربندی نیز می باشد که باعث ثابت نگهداشتن سیلندر اکسیژن خواهد شد. این وسیله در مواقع ضروری و در شرایطی که می بایست اکسیژن رسانی به بیمار در اسرع وقت صورت بگیرد بسیار مناسب خواهد بود. همچنین به دلیل وزن بالای کپسول های اکسیژن حمل و جا به جایی آنها بدون استفاده از ترالی کپسول اکسیژن سخت و دشوار خواهد بود. وزن این وسیله حدود 5 کیلوگرم است و برای کپسول های تا حجم 10 لیتر مناسب می باشند و دارای چرخ هایی توپر هستند.
جعبه کمک های اولیه
جعبه کمک هاي اوليه به مجموعه لوازم و وسایلی گفته می شود که وجود آن برای همه مکان ها بسیار مهم و ضروری است. چراکه می بایست در مواقع لزوم و در هنگام رخ دادن برخی حوادث و اتفاقات، تا زمان رسیدن اورژانس و یا انتقال بیمار یا مصدوم به بیمارستان و مراکز درمانی، اقدامات لازم و اولیه را برای امدادرسانی و کمک به بیمار انجام داد. جعبه کمک های اولیه می تواند شامل لوازم زیر باشد
محلول بتادين و سرم فيزيولوژي برای ضدعفونی کردن محل زخم و جراحت، الکل سفيد، پنبه، باند و گاز استریل، محلول آمونياک یا محرک تنفسی، کیسه یخ و کیسه آب گرم، پماد جنتامايسين و پماد تترا سيکلين، درجه تب، قيچي و پنس، سرنگ، آتل، باند سه گوش و باند نواري و چسب زخم .

برای مشاهده و خرید انواع اسکراب شلوار ، تونیک شلوار، کلاه جراحی ، محصولات حفاظت فردی و … کلیک نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *